16 Haziran 2016 Perşembe

SUNNY HANDAL

Hint kökenli, Londra doğumlu, yazar ve akademisyen. Müslümanların inançlarıyla kendince alay eden ve İslam’a göre iğrenç bir pislik olan homoseksüelliği savunan yazıları ve paylaşımlarıyla tanınıyor. Örneğin, Charlie Hebdo’nun –haşa- Hıristiyanlar ve Müslümanlar ile kendilerince alay ettiklerini zannettikleri karikatürlerini paylaşıyor. Homoseksüel haklarını savunan paylaşımlarından biri de, homoseksüel bayrağının göndere çekilmiş olduğunu gösteren bir fotoğraf. Bu fotoğrafla birlikte, Asyalılar arasında homoseksüellik karşıtlığını sorgulamaları gerektiğini iddia ettiği yorumu ise şöyle devam ediyor: “Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi bugün homoseksüel evliliğini yasalaştırdı. Bu tarihe geçti.” Bir başka paylaşımında ise, Müslümanlar arasında homoseksüelliğin yaygınlaşmasını mükemmel bir haber olarak niteliyor: Sunny Handal’ın övdüğü olaylardan biri ise İskoçya’nın, siyasi parti liderlerinin çoğunluğunun, homoseksüel olan tek ülke olması. Sunny Hundal’ın yazıları, homoseksüelliği savunan vakıf Tell Mama tarafından da övgüyle paylaşılıyor. Ünlü İngiliz homoseksüel Peter Tatchell da “İslam’ın büyük homoseksüel aşkı” başlıklı yazıyı Sunny Hundal ile paylaşıyor.
Tüm bu bilgiler İslam aleminde Allah’ın haram kıldığı bir fiil olan homoseksüelliğin yaygınlaşması için nasıl bilinçli bir hareket yürütüldüğünü gösteriyor.

İslam’a göre homoseksüellik, Kuran’da ve hadislerde “iğrenç bir çirkinlik olarak” bildirilen haram olan bir davranıştır Hani Lut da kavmine şöyle demişti: "Sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadığı hayasız-çirkinliği mi yapıyorsunuz? Gerçekten siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Doğrusu siz, ölçüyü aşan (azgın) bir kavimsiniz." (Araf Suresi, 80-81) Peygamberimiz ise şöyle buyurmuştur: “Ümmetim üzerinde korktuğum şeylerin EN KORKUNCU LUT KAVMİNİN İŞİDİR (HOMOSEKSÜELLİKTİR).” (İbn Mâce, Hudûd: 12)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder