16 Haziran 2016 Perşembe

Müslümanlar arasında, bazıları Rumi felsefeyi, bazıları Kuran’da "apaçık çirkinlik" olarak bildirilen homoseksüelliği, bazıları haram olan şarabın helal olduğunu, bazıları her şeyi Allah’ın yarattığı gerçeğini inkar eden Darwinizm safsatasını anlatarak Kuran’a uygun olmayan bir İslam anlayışını ortaya koyan bir takım kişiler var. Bazı kişilerin anlattığı bu yanlış İslam anlayışı tüm İslam alemi için bir tehlikedir. İslam’ı yanlış tanıtan bir felsefeyi yaymaya yönelik bu duruma karşı Müslümanların çok dikkatli olması gerekir.

QUILLIAM VAKFI

Londra’da faaliyet gösteren bir düşünce kuruluşu. Müslümanlara sözde hizmet veriyor gibi görünen bu vakfın düzenlediği sergide, Mevlana’ya ait olduğu iddia edilen eserlerde övülen, erkek erkeğe ilişki ile ilgili bilgi anlatılıyor. Vakıf Rumiliği ve Darwinizmi savunuyor. Quilliam Vakfı’nın 21 Nisan 2016’da düzenlediği “İslam’da Cinsiyet Çeşitliliği” başlıklı panelde, Allah’ın “iğrenç bir çirkinlik” olarak bildirdiği ve haram kıldığı homoseksüellik anlatıldı. Panele, İngiltere’nin kendini Müslüman tanıtan ünlü homoseksüelleri konuşmacı olarak katıldı. Vakfın kurucularından, Rumiliği ve Darwinizmi savunan Maajid Nawaz, homoseksüelliğin anlatıldığı bu paneli sosyal medya sayfasında şöyle tanıttı: “Quilliam Vakfımızın düzenlediği panelde muhteşem konuşmacılar: Peter Tatchell, Naz and Matt Vakfı (Homoseksüel haklarını savunan bir kuruluş), Khakan Qureshi, Sherin el-Feki, Sohail PakBrit, Asif Lahore, Baradar” 


Oysa Allah Kuran’da homoseksüelliğin “hayasız bir çirkinlik” olduğunu bildirmiştir. Peygamberimiz de hadislerinde homoseksüelliğin “en korkunç fiillerden biri” olduğunu şöyle haber vermiştir: Resulullah (sav) buyurdular ki: “Ümmetim üzerinde korktuğum şeylerin EN KORKUNCU LUT KAVMİNİN İŞİDİR (HOMOSEKSÜELLİKTİR).” (İbn Mâce, Hudûd; 12)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder